Vredesduif met olijftak in snavel.

Women in Warzones

3-12-2012 Dinsdag 11 december a.s. wordt in het Paard van Troje het interactieve event 'Women in Warzones: Peace Lords for Peace' georganiseerd.

 

Van Syrië tot Zuid-Soedan en van Afghanistan tot Colombia knokken vrouwen voor vrede en veiligheid en werken zij hard aan herstel van hun land. Met VN Veiligheidsraad Resolutie 1325 in de hand spannen Nederlandse ministeries, universiteiten en meer dan veertig organisaties, diaspora- en (vrouwen)vredesbewegingen zich samen in om deze powervrouwen te ondersteunen.

 

Op dinsdag 11 december 2012 maken we met de partners van het Nationaal Actieplan 1325 'Vrouwen, Vrede, Veiligheid' in het Paard van Troje in Den Haag de tussentijdse balans op. Wat doen wij op dit moment vanuit Nederland? En vooral: hoe kunnen we dit nog beter doen?

 

Arabiste Petra Stienen en interviewer Frénk van der Linden zoomen samen met experts, veldwerkers, activistes, diplomaten én het publiek in op de Arabische regio, waar jonge meiden nog steeds strijden voor hun vrijheid. We bespreken de meerwaarde van Resolutie 1325 in de 3D-benadering bij vredesmissies én we voelen onze politici aan de tand: wat gaan zij de komende tijd doen voor de implementatie van R 1325? Activistes van 'daar' geven input via Skype.

 

Meer informatie

3-12-2012